En blogg om den kemiska citronsyrans förekomst (E330-E333, E380, E472c och E1505) i maten vi äter och produkterna vi använder. Hur påverkar citronsyran oss och hur ser den globala miljöpåverkan ut som produktionen orsakar?
Livsmedelsverket skriver på den sida som du länkar till, att det inte är tillåtet att använda sådana stammar av Aspergillus Niger (mögelsvamp) som producerar gifter för att framställa citronsyra. Men kollar de verkligen upp att det inte fuskas med det? Det fuskas ju med så mycket annat i matproduktionen.
Svar:Tack för dina kommentarer Sami. Jag har läst dina kommentarer och tackar för det ödmjukaste för din hjälp. Jag har sparat dina frågor och tagit med dem i arbetet. Tack!
skriven
Livsmedelsverket skriver på den sida som du länkar till, att det inte är tillåtet att använda sådana stammar av Aspergillus Niger (mögelsvamp) som producerar gifter för att framställa citronsyra. Men kollar de verkligen upp att det inte fuskas med det? Det fuskas ju med så mycket annat i matproduktionen.